home    reizen    going local    fotografie op reis    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
22/05/2018

Italië: de leukste stedentrips

Italië ligt op maar een paar uurtjes vliegen van Nederland. Diverse (low-cost) luchtvaatmaatschappijen brengen je voor relatief weinig geld naar de mooiste steden. Zon, mooie (oude) architectuur, lekker eten, Italië heeft veel te bieden. Lekker genieten van la vita è bella in Italia!

Helaas heb ik nog nooit een roadtrip door Italië gemaakt. Wel bezocht ik de volgende Italiaanse steden en maakte ik van daaruit diverse daguitstapjes.

koepel pantheon
De koepel van het Pantheon

Rome

Ik heb de Italiaans hoofdstad twee keer bezocht. De eerste keer trof ik chaos aan: een nacht waarin een miljoen mensen op de been zijn, er een stroomstoring is en ik problemen met mijn vliegticket.

Rome krijgt een twee kans. Ik geniet van de oudheden in de stad.

Lees meer over een stedentrip naar Rome.

Milaan

Milaan is de stad van de mode. Ik ben geen fashionista en heb niks met haute couture. Toch is Milaan een fijne stad om te bezoeken, onder andere vanwege het prachtige oude centrum.

Lees meer over een stedentrip naar Milaan.

carnaval venetie
Carnaval in Venetië, mijn hoogtepunt in Italië 

Venetië

Venetië is de stad van de romantiek. Hoe mooi is het om je met je geliefde in een gondel door de smalle kanalen van Venetië te varen?

Ik besloot om mijn vriend thuis te laten, ik ging alleen op reis. Ik heb genoten van het fotogenieke Venetië, van de buureilanden Murano en Burano en van het bruisende carnaval in Venetië. Vooral dat laatste wat top! Kijk snel mee naar mijn serie van 16 betoverende portretten

Lees meer over een goedkope stedentrip naar Venetië.

heuvels toscane
De glooiende heuvels van Toscane

Toscane

Het maken van een roadtrip door Toscane staat hoog op mijn bucketlist. Wat lijkt het me heerlijk om door de heuvels te rijden. Om te genieten van de zon op de wijnvelden en oude witte dorpjes.

Het blijft nog even bij dromen. Ik bezocht Pisa en Florence, maar dat bezoek was verre van ideaal. Ik had mijn enkelbanden gescheurd en liep op krukken. Tussendoor moest ik spreken op een congres.

Lees meer over mijn bezoek aan Pisa en Florence.


Napels

Napels en ik zijn geen liefde op het eerste gezicht. Ik moest even wennen, maar uiteindelijk verzamelde ik de volgende leuke tips voor Napels.

Vanuit Napels kun je mooie dagtochten naar bezienswaardigheden buiten de stad maken. Wat dacht je van de de vulkaan Solfatara of de oudheden van Pompei en Herculaneum?

Napels in 24 uur: een bliksembezoek.

Links

landenkompas
rondreis Italie
will go to Italie


Content Copyright © 2003 - 2018 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2018 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry