home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Italië: de leukste stedentrips

Italië ligt op maar een paar uurtjes vliegen van Nederland. Diverse (low-cost) luchtvaatmaatschappijen brengen je voor relatief weinig geld naar de mooiste steden. Zon, mooie (oude) architectuur, lekker eten, Italië heeft veel te bieden. Lekker genieten van la vita è bella in Italia!

Helaas heb ik nog nooit een roadtrip door Italië gemaakt. Wel bezocht ik de volgende Italiaanse steden en maakte ik van daaruit diverse daguitstapjes.

koepel pantheon
De koepel van het Pantheon

De oudheden van Rome

Ik heb de Italiaans hoofdstad twee keer bezocht. De eerste keer trof ik chaos aan: een nacht waarin een miljoen mensen op de been zijn, er een stroomstoring is en ik problemen met mijn vliegticket.

Rome krijgt een twee kans. Ik geniet van de oudheden in de stad.

Lees meer over een stedentrip naar Rome.

Een stedentrip naar Milaan (en leuke uitstapjes in de omgeving)

Milaan is de stad van de mode. Ik ben geen fashionista en heb niks met haute couture. Toch is Milaan een fijne stad om te bezoeken, onder andere vanwege het prachtige oude centrum.

Lees meer over een stedentrip naar Milaan.

lago maggiore milaan
Een uitstapje vanuit Milaan: Lago Maggiore

Heb je tijd over?

Zo'n 40 kilometer ten oosten van Milaan ligt het schilderachtige stadje Bergamo. Bergamo voelt meer aan als een groot dorp en laat zich prima te voet verkennen.

Een andere leuke dagtrip vanuit Milaan is een bezoek aan het Lago Maggiore. In dit meer ligt een aantal sprookjesachtige eilanden waar je makkelijk met de boot naar toe kan. Op deze eilandjes liggen verschillende imposante villa's en paleizen in fraai aangelegde tuinen. Het klimaat is er heerlijk zacht!

carnaval venetie
Carnaval in Venetië, mijn hoogtepunt in Italië 

Carnaval in Venetië (en ontsnappen aan de drukte)

Venetië is de stad van de romantiek. Hoe mooi is het om je met je geliefde in een gondel door de smalle kanalen van Venetië te varen?

Ik besloot om mijn vriend thuis te laten, ik ging alleen op reis. Ik heb genoten van het fotogenieke Venetië, van de buureilanden Murano en Burano en van het bruisende carnaval in Venetië. Vooral dat laatste wat top! Kijk snel mee naar mijn serie van 16 betoverende portretten

Lees meer over een goedkope stedentrip naar Venetië.

heuvels toscane
De glooiende heuvels van Toscane

Toscane: Pisa en Florence

Het maken van een roadtrip door Toscane staat hoog op mijn bucketlist. Wat lijkt het me heerlijk om door de heuvels te rijden. Om te genieten van de zon op de wijnvelden en oude witte dorpjes.

Het blijft nog even bij dromen. Ik bezocht Pisa en Florence, maar dat bezoek was verre van ideaal. Ik had mijn enkelbanden gescheurd en liep op krukken. Tussendoor moest ik spreken op een congres.

Lees meer over mijn bezoek aan Florence.


Een stedentrip naar Napels en omgeving

Napels en ik zijn geen liefde op het eerste gezicht. Ik moest even wennen, maar uiteindelijk verzamelde ik de volgende leuke tips voor Napels.

Vanuit Napels kun je mooie dagtochten naar bezienswaardigheden buiten de stad maken. Wat dacht je van de de vulkaan Solfatara of de oudheden van Pompei en Herculaneum?

Napels in 24 uur: een bliksembezoek.


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry