home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking

Paklijst 4 maanden Midden- en Zuid-Amerika (met kind)

Wat moet je mee op reis? Je wilt niet te veel meenemen, maar ook niks vergeten. In deze blog deel ik mijn paklijst voor een reis van vier maanden. Have fun met deze handige checklist!

Ik reis van warm naar koud naar warm, waardoor ik kleding mee moest nemen voor verschillende weertypes. In Antigua in Guatemala en Jardin Colombia daalt het kwik tot onder de 15 graden, warme kleren zijn dan fijn. Ik ben blij met meerdere sets, kleding heeft tijd nodig om te drogen (na een handwas of een flinke regenbui).

jenny mexico

Kleding vrouw

Wat heb ik niet gebruikt?

Achteraf gezien had ik één vestje minder mee kunnen nemen. De sneakers en de Havaina’s waren ook niet echt nodig, maar ze zitten zo lekker ;)

Wat heb ik gemist?

Ik ben mijn UV-shirt vergeten in te pakken! Zonnebrand werkt in principe ook, maar een shirt is fijner.

jenny bagage

Kleding kind

Wat heb ik gemist?

Niks!

Plan je een wereldreis met een peuter/kleuter? Luiers in een grote maat (kind van 17-18 kg) zijn niet overal te koop. (Gelukkig hebben wij alleen nog maar luiers voor ’s nachts nodig.)

Wat heb ik niet gebruikt?

Mijn peuter heeft lievelingskleding en kleding die niet lekker zit. Dat kan van de ene op de andere dag wisselen, daarom was ik blij met wat extra keus. Ze is soms een smeerpoets.

Tijdens de reis is ze uit de wandelschoenen, de sneakers en wat broeken gegroeid. Die hebben we weggeven aan lokale kindjes. De nieuwe sneakers blijken van slechte kwaliteit en zijn heel snel kapot.

wereldreis kinderen mexico

Kleding man

Wat is niet gebruikt?

Één shirt met lange mouwen was voldoende. Ook hier blijven de sneakers bijna de hele reis in de tas. Het is echter lastig om in Midden- en Zuid-Amerika nieuwe schoenen in maat 45 te kopen - reserveschoenen KUNNEN fijn zijn.

elektronica wereldreis

Elektronica

Wat heb ik gemist?

De waterkoker bleek niet te passen in de wereldstekker (geen aarde). Je bent theeverslaafd of niet: ik heb een nieuwe waterkoker gekocht.

De kabel USB – koptelefoon voor het vliegtuig was ik in NL vergeten en heb ik ter plekke gekocht.

Na alle verhalen over vermiste bagage heb ik in Colombia een AirTag aanschaft. Zo kan ik met mijn iPhone zien waar mijn bagage is.

Wat heb ik niet gebruikt?

Dit was allemaal nuttig voor ons!

wereldreis bagage tag

Fotografie

Schrik niet…

Systeemcamera op reis

Manlief had zijn eigen camera ;)

Onderwatercamera

Drone

Wat heb ik niet gebruikt?

Door slecht weer hebben we minder gedoken dan we van plan waren, waardoor we uiteindelijk maar 12 duiken hebben gemaakt. Is dat voldoende om een onderwatercamera te rechtvaardigen? Tijdens het typen van deze blog twijfel ik, maar op het moment zelf was ik er blij mee.

carmera wereldreis

Kinderspullen/speelgoed op reis

Hoe houd je je peuter bezig op reis?

Wat heb ik gemist?

De inhoud van het tasje van de peuter wisselde. Doe-boeken zijn verknipt en we hebben nieuwe boeken gekocht. Ook de schaar is onderweg aangeschaft.

De peuter heeft de Duplo gemist en haar boeken thuis. De bibliotheekapp is echter een uitkomst voor (luister)boeken op de iPad!

Wat heb ik niet gebruikt?

Blokken, een emmer en een schepje is eigenlijk dubbelop

paklijst wereldreis zonnebrand deet

Toiletspullen

Wat heb ik gemist?

Mijn pleisters konden niet tegen de warmte (ze plakten niet meer) en die heb ik toen niet vervangen.

Ik ben onderweg geen tandpasta voor peuters tegengekomen, gelukkig hadden we genoeg bij ons.

Wat heb ik niet gebruikt?

De neusspray.

paklijst wereldreis gele boekje

COVID-19

Wat heb ik niet gebruikt?

Ik heb te veel mondkapjes en testen meegenomen. Mondkapjes zijn overal te krijgen, testen zijn lastig te krijgen in Mexico, Guatemala en Colombia (of heel duur).

Brillen

Papieren

paklijst wereldreis paspoort

Overig

Wat heb ik niet gebruikt?

Ook deze dingen heb ik allemaal gebruik.

Tassen

Er zijn mensen die zonder regenhoes of flightbag reizen, ik kan niet zonder! Als je kijkt hoe smerig mijn regenhoes soms is, dan ben ik blij dat mijn tas beschermd wordt.

flightbag rugzak

Totale massa voor 3 personen:

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry