home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking

Urbex België: de verlaten boerderij Ferme Garou-Garou

Urbex fotografie is het fotograferen van verlaten gebouwen en geheime plekken. Op sommige urbex locaties kun je urenlang foto’s maken, op andere plaatsen ben je binnen een uurtje klaar. Ferme Garou-Garou hoort tot die laatste categorie.

In deze blog zie je een aantal foto's van de verlaten boerderij Ferme Garou-Garou. 

verlaten booerderij belgie

verlaten boerderij belgie
Ferme Garou-Garou: een leuke verlaten woning in België

Boerderij de weerwolf

Ergens in België ligt Ferme Garou-Garou, een verlaten boerderij. De naam betekent letterlijk "weerwolf". Als ik andere urbexers moet geloven heeft de ontdekker van deze boerderij moeten graven als een weerwolf om binnen te komen.

Op een zonnige dag in april (inmiddels een aantal jaar geleden) trek ik naar Farme Garou-Garou. Ik parkeer de auto een stukje verderop in de straat in de hoop dat nieuwsgierige buren me niet gelijk in het vizier krijgen. Ik glip ongezien de achtertuin in.

foto boerderij garou garou

woonkamer verlaten woning
In de verlaten woonkamer

Wat een stank!

Ferme Garou-Garou staat al een tijdje leeg, wat duidelijk te zien is aan de staat van onderhoud van het verlaten gebouw. Ik hoef gelukkig niet te graven als een weerwolf om binnen te komen, ik kan zo door een open raam stappen. Daar word ik overvallen door een immense stank, bah! Gelukkig neemt de stank verderop in het huis iets af.

urbex locatie belgie kachel
Een knusse zithoek ;)

Een verlaten boerderij met meubels

Deze urbex locatie in België is niet zo groot. De boerderij heeft verschillende kamers, waarvan een aantal nog gemeubileerd is. De gaskachels in Farme Garou-Garou zijn van het type zoals mijn oma in huis had. Zou Ferme Garou-Garou net zo oud zijn?

De muren van Ferme Garou-Garou zijn vrolijk blauw en oranje gekleurd. Er hangt een aantal oude portretten, wie zouden dat zijn? Waarom is dit verlaten huis nooit leeggeruimd?

Ferme Garou-Garou is een populaire urbex locatie, toch is er weinig bekend over de geschiedenis van de verlaten boerderij. Best jammer eigenlijk, want ik vind het altijd leuk om iets meer van de achtergrond van een geheime plek te weten.

verlaten boerderij belgie garou garou

slaapkamer urbex locatie
In het verlaten gebouw in België

Ik bezocht deze urbex locatie in België in 2018. Helaas is de woning nu in een slechtere staat dan op de foto's. Pas op: op sommige plekken staat het vervallen gebouw op instorten.

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry