home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Urbex België: de verlaten woning van tandarts M

Urbex fotografie is het fotograferen van verlaten gebouwen in binnen- en buitenland. Op sommige van deze geheime plekken lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan! In deze blog deel ik een aantal urbex foto’s van een tandarts.

verlaten woning tandarts m
De verlaten villa van tandarts M

De verlaten woning van een tandarts in België

In een oud herenhuis in België ligt een verlaten tandartspraktijk. Deze urbex locatie in België stond al een tijdje op mijn wensenlijst: ik ben benieuwd naar de villa uit de negentiende eeuw met zijn fraaie meubels én de behandelstoel.

Villa M staat leeg sinds 2013. Toen overleed tandarts M op 93-jarige leeftijd. Wanneer ik kijk naar de spullen in de verlaten woning in België dan móeten er kinderen en waarschijnlijk zelfs kleinkinderen zijn geweest. Dit roept vragen bij mij op: waarom is het oude herenhuis niet verkocht door de nabestaanden?

urbex belgie woonkamer tandarts
Urbex België: woonkamer van de verlaten woning

Brand bij tandarts M

Van sommige urbex locaties zijn de adressen vrij makkelijk te achterhalen, bij andere verlaten plekken is dit lastiger. Verlaten woningen vallen niet erg op en zijn daardoor lastig te vinden via Google Maps (een oude fabriek is makkelijker te herkennen vanuit de lucht). Wanneer ik het adres van urbex locatie tandarts M achterhaal, kan ik niet wachten de verlaten woning te bezoeken.

slaapkamer tandarts m
De slaapkamer is niet veel soeps

Soms word je echter ingehaald door de tijd, dat gebeurt mij bij wijlen tandarts M. Eind 2021 woedt er een hevige brand in de verlaten woning. De heftige rookontwikkeling en de uitslaande vlammen hebben een groot deel van de bovenverdieping van de woning aangetast. De zwartgeblakerde meubels en smerige vodden zijn alles behalve fotogeniek.

verlaten tandarts
De verlaten tandartspraktijk

De tandartsstoel

De dichte rolluiken van de verloederde villa laten nauwelijks licht door. Ik sta op het punt naar buiten te gaan wanneer mijn fotobuddy de tandartsstoel van de verlaten tandartspraktijk ontdekt. Dit is hét hoogtepunt van deze urbex locatie in België!

Met mijn telefoon als lichtbron verken ik de getrashte praktijkruimte. Kasten met paperrassen zijn omgegooid en laconiek in een hoek gekwakt, op de vloer ligt glas. Maar naast de stoel staan nog verschillende flesjes met ontsmettingsmiddel en dergelijk. Hoe cool is dat!

urbex belgie flesjes
Spullen van de tandarts

Deze blog bevat weinig foto’s, door de brand zijn er weinig verborgen plekken die de moeite van het fotograferen waard zijn. Het is de tandartsstoel die deze urbex locatie in België bijzonder maakt.

Ik bezocht dit verlaten gebouw in België in 2022.

detail verlaten woning
Detail van de verlaten woning

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry