home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking


Eilandhoppen: Gran Canaria naar Tenerife met de boot

De Canarische eilanden zijn een verrassende bestemming voor een zonvakantie in de winter. Kun je niet kiezen welk eiland je wilt bezoken? Ga eilandhoppen op de Canarische eilanden! In deze blog neem ik je mee van Tenerife naar Gran Canaria.

Eilandhoppen Canarische Eilanden: Ferry Gran Canaria - Tenerife

In ruim anderhalf uur vaar je van Gran Canaria naar Tenerife. Tijdens de boottocht is er voldoende plek (en een beetje vermaak) op het bovendek. Er is een restaurant aan boord met een selectie broodjes en snacks.

De boot volgt de kustlijn van Gran Canaria, dit levert soms mooie uitzichten op. Omdat de ferry van Gran Canaria naar Tenerife grotendeels langs de kust vaart, hoef je niet bang te zijn voor zeeziekte.

Voor kinderen is er een kleine speelhoek met wat speeltoestellen en een paar knuffels. Onze dreumes vond het interessant, oudere kinderen zijn snel uitgekeken. Maar ook voor hen is het fijn om even de benen te kunnen strekken en te rennen op de boot.

veerboot tenerife gran canaria

veerboot gran canaria tenerife
Met Armas van Gran Canaria naar Tenefie

Veerboot van Gran Canaria naar Tenerife

Tenerife is de grootste van de Canarische Eilanden. Het eiland in Spanje ligt ongeveer 400 kilometer uit de kust van Marokko en de Westelijke Sahara. Tenerife is veel mooie plekken, waaronder rotsstranden, bergen en azuurblauwe wateren. Een beklimming van de vulkaan de Teide is een activiteit die je zeker moet doen op Tenerife.

Vanuit Agaete Gran Canaria en en Las Palmas Gran Canaria varen er dagelijks boten naar Tenerife.

eiland hoppen kinderen
Eiland hoppen op de Canarische Eilanden met kinderen

Veerboot van Tenerife naar Gran Canaria

Gran Canaria ligt ten zuidoosten van Tenerife. Gran Canaria is een compact eiland met paradijslijke stranden, gezellige dorpen en ruige bergen. Wist je dat je goed kunt wandelen op Gran Canaria? Ik ga nooit gedacht dat ik Gran Canaria zó leuk zou vinden!

Tenerife heeft twee veerhavens, namelijk Los Cristianos en Santa Cruz de Tenerife.

veerboot canarische eilanden huurauto
Met de huurauto op de veerboot

Eilandhoppen met de huurauto

Wil je tijdens je vakantie naar Gran Canaria met de auto naar Tenerife? Dat kan, maar let goed op de regeltjes!

Veel verhuurbedrijven staan niet toe dat je met de huurauto naar een ander eiland vaart. Controleer altijd de kleine lettertjes van het verhuurbedrijf voor je boekt. Wil je een roadtrip op de Canarische eilanden maken en meerdere eilanden bezoeken? Reserveer dan je huurauto zo vroeg mogelijk, bijvoorbeeld via Sunny Cars****.

Ik reserveerde mijn huurauto slechts twee maanden voor mijn vakantie. Helaas moest ik de auto inleveren in Las Palmas Gran Canaria en mocht ik een andere auto ophalen bij de haven in Tenerife.

Wil je weten waarom ik altijd boek via Sunny Cars? *** Lees dan vooral deze blog: we hadden schade aan de huurauto op Tenerife!

boottocht tenerife kis gigantes
Boottocht bij Los Gigantes

Boottocht Tenerife

Geen zin of tijd in een reis naar Gran Canaria? Maak dan een excursie van een dag of halve dag vanuit mooie plekken in Tenerife. Ga bijvoorbeeld dolfijnen spotten op Tenerife in hun natuurlijke omgeving!

boottocht tenerife dolfijn
Toffe excursie: dolfijnen spotten bij Tenerife

Ik maakte een boottocht vanuit Los Gigantes. De foto’s hierboven zeggen genoeg! Een excursie per boot vanuit Tenerife is geweldig.

Boottocht Gran Canaria

Ook vanuit Gran Canaria kun je wildlife spotten.

Meer lezen? 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry