home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking

Reizen Azië: bezoek de mooiste eilanden

Een strandvakantie is niet mijn ding. Ik heb het geduld niet om urenlang te bakken op het zand. (En ik verbrand snel.) Toch kan ik genieten van mooie eilanden met witte stranden en kokospalmen. In deze blog neem ik je mee naar de mooiste eilanden van Azië.

perhentian eilanden maleisie
Mooie plekken in Azië: de Perhentian Eilanden in Maleisië

Perhentian Kecil: een bounty eiland in Azië

Voor de oostkust van Maleisië liggen de Perhentian Islands. Deze eilanden horen wat mij betreft tot de mooiste eilanden van Azië. De stranden van de Perhentian Islands zijn witter dan wit, in de kraakheldere zee kun je mooi snorkelen en duiken in Maleisië en in het binnenland vind je (semi)ongerepte jungle. Om van het ene naar het andere strand te hoppen kun je het beste een bootje nemen.

Ik heb overnacht in een houten bungalow op een rustige baan van Perhentian Besar. De zee blijft hier lang ondiep, wat Perhentian Besar een fijne bestemming maakt voor een verre reis met kinderen.

Wil je meer vertier en nóg mooiere stranden? Dan is Perhentian Kecil the-place-to-be.

snorkeeln eilanden azie
Snorkelen bij de Perhentians

Gili-eilanden: duiken op mooie plekken in Azië

Vlak bij mijn geliefde Bali liggen de Gili-eilanden, drie pareltjes voor de kust van Lombok. De Gili’s staan bekend om hun relaxte sfeertje, bovendien is dit een van de mooiste plekken om te duiken in Indonesië! De Gili’s zijn een hotspot voor beginnende en meer gevorderde duikers.

De Gili-eilanden zijn klein. Naast snorkelen, duiken en zwemmen zijn er niet veel activiteiten op deze mooie plek.

Tip om te overnachten: Ombak Sunset voor de mooiste zonsondergangen over Bali!

mooie stranden azie
Mooie stranden in Azië: betoverend Gili T.

Delft Island: Nederlandse geschiedenis in Sri Lanka

Ik hoor je denken: Delft ligt toch niet in Azië? Jawel! In het noorden van Sri Lanka op een uurtje varen van Jaffna ligt het mooie Delft. Dit authentieke stukje Sri Lanka bezoek je niet voor een strandvakantie in Azië, maar de mooie plek is zeker een kleine omweg waard!

strand sri lanka
Stranden in Sri Lanka

Duiken in de Filipijnen: het mooie Moalboal

Moalboal en het kleinere Pescador Island horen tot de mooiste plekken om te duiken in de Filipijnen. Met een beetje geluk word je omringd door enorme scholen sardines , zie je zeldzame manderijnvissen en schildpadden. 

Moalboal is een gezellig door zijn vele hotels, restaurantjes en duikwinkels. Er is veel accommodatie voor elk budget. Moalboal is erg in trek bij duikreizen, maar er hangt tegelijkertijd nog een gezellig backpack vibe. Moalboal is een fijne plek om te duiken en relaxen in Azië!

Magic Island is dé plek om te overnachten op Moalboal. Dit fijne hotel is gekoppeld aan een goede duikschool.

duiken filipijnen moalboal
Duiken bij Moalboal

Penang: een eiland vol bezienswaardigheden en lekker eten

Als gezegd, je maakt me niet gelukkig van een plek waar ik alleen maar zandkorrels kan tellen. Doe mij maar een plek waar je veel kunt doen in Azië. Een voorbeeld daarvan is Penang in Maleisië. De stranden van Penang zijn niet je-van-het, toch is Penang een van de leukste eilanden van Azië. Penang is bezaaid met unieke tempels, gave straatkunst, veel gezellige eettentjes én street food op elke straathoek.

cultuur penang eiland
Cultuur snuiven op Penang

Een bijzondere rondreis op Taiwan

Nog zo'n mooi eiland in Azië wat je niet meteen koppelt aan mooie tropische stranden. Logisch, Taiwan is geen tropisch eiland. Ik ben echter verliefd op de felblauwe zee, de grillige rotsen en de bizarre kliffen. En de uitzichten! Taiwan is absoluut een droombestemming in Azië.

Ben jij fan van zandstranden? Dan mag je het zuiden van Taiwan niet overslaan. De oostkust van Taiwan met de avontuurlijke Taroko Kloof en bruisend Taipei zijn mijn hoogtepunten van Taiwan.

oosten taiwan

kliffen taiwan
Spectaculaire kliffen in Taiwan

Nusa Penida Indonesië

Ik twijfel of Nusa Penida thuis hoort in het lijstje van mooiste eilanden in Azië. Nusa Penida vaak geroemd als het Bali van decennia geleden, maar die geuzentitel is Nusa Penida niet (langer) waard. De bekende bezienswaardigheden van Nusa Penida worden overspoeld door rijen auto’s, wat afbraak doet aan het authentieke karakter van Nusa Penida.

Dat neemt niet weg dat Nusa Penida prachtig mooi is, vooral als de grote stroom dagjesmensen vanuit Bali het mooie eiland in Azië verlaten heeft en de rust is wedergekeerd. Aan het eind van de middag, wanneer de zon langzaam achter de horizon verdwijnt, is Nusa Penida echt geweldig!

Wil je overnachten op Nusa Penida? Dat kan in deze beroemde boomhut met uitzicht op zee of in dit fijne hotel.

mooie eilanden azie nusa penida
Mooie plekken op Nusa Penida

Meer lezen? 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry