home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis    icoon facebook   icoon twitter   icoon instagram
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika

foto jenny met muts

Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Met de fotografietips op IkReis leg je je reizen mooi vast.

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)


banner van sunny cars

banner booking

Vegan food tour: op zoek naar vegan hotspots in Utrecht

Een paar keer per week eet ik vegetarisch: elke dag vlees is echt niet nodig. Maar veganistisch eten? Daar heb ik weinig kaas van gegeten! Veganistisch koken is niet mijn ding, ik mis smaak en structuur. Gelukkig zijn er steeds meer restaurants in Utrecht waar je lekker veganistisch kunt eten! De Vegan Food Tour Utrecht is voor mij een bron van inspiratie.

Vegan Food Tour Utrecht

Mijn vegan food tour start bij het Indiase restaurant Krishna Vilas aan de rand van het centrum van Utrecht. Daisy, de oprichter van de food walk, heet me welkom. Ik ken Daisy al jaren en ik weet dat zij (net als ik) een echte lekkerbek is. Alleen eet Daisy geen dierlijke producten – wat ik wel doe.

vegan food tour utrecht
Op pad met Daisy

Daisy straalt als ze zichzelf introduceert bij de groep dames die ze rond zal leiden door Utrecht. Tijdens de lockdown is ze op zoek gegaan naar leuke vegan restaurants in Utrecht. Niet veel later leidde ze de eerste stadswandeling langs deze vegan hotspots.

Van dosa tot veganistische snickers

Rond de klok van tweeën wordt het eerste gerecht geserveerd: de Indiase dosa. De dosa is een soort van opgerolde gevulde pannenkoek met groente welke wordt geserveerd met lekkere sausjes. De dosa is een typisch gerecht uit het zuiden van India, er zijn maar weinig Indiase restaurant in Utrecht die de dosa serveren.

dosa sri lanka
De dosa in Sri Lanka

Officieel is de dosa een ontbijtgerecht, maar je kunt hem prima eten als je gaat lunchen in Utrecht!

Hier lees je meer over de Indiase dosa, een gerecht dat ik leerde kennen in Jaffna in het noorden van Sri Lanka.

Via een fruitsapje en een falafelrol beland ik bij een van de leukste plekken voor koffie in Utrecht. Behalve koffie (zonder koemelk) serveren ze hier ook lekkere thee en huisgemaakte limonade. Wat een verrassing: bij mijn kop thee krijg ik een punt 'veganistische snicker', een combinatie van pinda’s en pure chocolade. Normaal ben ik niet zo’n fan van pure chocolade (te bitter), maar dit veganistische snoepgoed is om je vingers bij af te likken!

vegan hotspot falafel
De lekkerste falafel van Utrecht

Veganistisch eten met kinderen

De wandeling door Utrecht is ongeveer 5,5 kilometer en het tempo licht aardig hoog (voor kleine kinderen). De kleine reiziger heeft het grootste deel van de tocht zelf gelopen, maar op een gegeven moment was de koek op. Ik gelukkig heb ik de kinderwagen meegenomen.

Kinderen tot 6 mogen gratis mee tijdens de vegan food tour. Zij krijgen niet alle gerechten, dat is écht veel te veel. De kleine reiziger kreeg in elk vegan restaurant in Utrecht iets lekkers. Ze heeft het zich laten smaken!

Haar favoriet? Het (veel te grote) chocolate crisp cookie van Charla's Conditorie.

vegan food tour kinderen
Veganistisch eten is ook interessant voor kinderen ;)

Stadswandeling Utrecht of food tour?

Aan het eind van de tour zit mijn buik vol. Tijd voor een after lunch dip had ik niet: deze uitgebreide lunch in Utrecht vloeide probleemloos over in het avondeten.

Ik woon al jaren in Utrecht en ken de stad (bijna) als mijn broekzak. Toch toont Daisy me plekjes waar ik nog nooit of al heel lang niet meer geweest ben. Ik sta stil bij de letters van Utrecht, een oneindig gedicht dat iedere week één letter zal groeien.

Ik kan deze stadswandelingen met lekker eten aanraden aan iedereen die Utrecht beter wil leren kennen, maar óók aan iedereen die al jaren in Utrecht woont. Wil je lekker lunchen in Utrecht? Dan kun je hier een tour boeken.

letters van utrecht nederland
De letter van Utrecht

Ga ik vaker veganistisch eten in Utrecht?

Jazeker!

De dag na de vegan food tour heb ik een lijst met alle veganistische restaurants in Utrecht ontvangen waar ik geweest ben – plus nog een paar extra vegan hotspots. Een aantal van deze plekken staat op mijn bucketlist voor 'lekker uit eten in Utrecht'. 

Dit zijn de leukste plekken voor lunch in Utrecht.

vegan hotspot utrecht gys
Lekker eten bij Gys

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry