home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #32

Wie is de blogger achter IkReis? In deze Achter de Schermen van juni, juli en augustus 2021 gun ik je een kijkje in mijn leven. 

Dag vakantie, ik heb van je genoten. Ik geef toe, de lange zomervakantie is toch wel hét voordeel van werken in het onderwijs. (De hogere kosten vergeet ik voor het gemak.) Maar er is meer. 

oudste reisblog ikreis
IkReis bestaat 18 jaar!

Hoera!

In de maand juni had ik een feestje. IkReis bestond 18 jaar wat ik vierde met een aantal leuke winacties. De winnaars hebben inmiddels hun prijzen in ontvangst mogen nemen – het is altijd leuk om mensen blij te maken.

Ik tikte dit voorjaar ook een recordaantal bezoekers aan. Het leuke is: daar ben ik deze zomer ruim overheen gegaan!!!! In de maand augustus wisten zo’n 50.000 mensen IkReis te vinden. Daar ben ik natuurlijk ont-zet-tend blij mee!

In 2019 lukte het me nét niet om 50.000 unieke bezoekers in een maand te halen. Toen kwam COVID-19 en daalden mijn bezoekersaantallen. Mijn succesvolle blogs over Indonesië en Bali worden nauwelijks gelezen, ik heb alle zeilen bij moeten zetten om IkReis weer tot een succes te maken. Ik ben zo trots als een pauw dat dit gelukt is.

reizen indonesie
Indonesië, ik mis je....

En verder?

Mensen die me persoonlijk hebben weten dit al, maar ik ga ook hier met de billen bloot. De laatste maanden ging het niet zo lekker met me. Ik houd van structuur en regelmaat (ik plan blogs ver vooruit,) en dat gaat niet samen met een pandemie en de zorg voor een actieve peuter.

De diareegolf aan klachten over het onderwijs was de afgelopen maanden niet te stoppen. De beste stuurlui staan wal, iedereen die ooit op school gezeten heeft denkt een mening te mogen hebben. (Een mening hebben mag, maar val mij er niet mee lastig.) Scholen open, scholen dicht, planning maken, lesontwerpen, wijzigingen, opnieuw beginnen, te krappe planningen van bovenaf (lees: eindexamens) – ik wil dingen te goed doen en kan daarom moeilijk loslaten. EN IK TROK HET NIET MEER.

skywalk in tsjechie
Skywalk in Tsjechië: wat een uitzicht!

Ik heb een lieve leidinggevende en de vakantie heeft me goed gedaan. Ik vind het nieuwe schooljaar spannend, maar ik kan er weer tegenaan. Disclaimer: de scholen zijn nog niet begonnen, misschien denk ik er over een week anders over ;)

Leuke dingen de afgelopen tijd

Ik moet echt graven in mijn geheugen… Wat deed ik voor de zomervakantie? Mijn zomervakantie is mijn jaarlijkse reset, heerlijk is dat. De tijd voor de vakantie voelt als een zwart gat.

Urbexen in België

In de maand juni deed ik niet veel. De weekenden en mijn 'vrije' dagen stonden in het teken van eindexamens, toetsen en vergaderingen. Helaas heb ik niet veel gewandeld in juni. Maar... Ik ben gaan URBEXEN! Samen met mijn buddy bezocht ik een aantal toffe locaties in Vlaanderen. Mijn blog met urbex locaties in België heeft al een updaten gehad. Skeleton Factory was zo leuk dat deze een eigen blog verdiende. Helaas, ik heb deze blog online moeten halen.

lunch alpaca
Lunchen met alpaca's

Lunchen met alpaca's

We vierden een feestje, de kleine reiziger was jarig! Mijn lieve kleine grote eigenwijze meisje is drie jaar geworden.

Ter ere van haar verjaardag zijn we gaan picknicken met alpaca's en dat was een groot succes. Ik denk dat zij vooral genoten heeft van het eten en de speeltuin, terwijl ik de alpaca's heel leuk vond.

nederland heide wandeling
Wandelen op de heide bij Utrecht

Wandelen op de heide

In juni heb ik bijna niet gewandeld in Nederland, eind augustus wandelde ik des te meer. Afgelopen week maakte ik drie mooie wandelingen op de bloeiende heide. De Stulp bij Lage Vuursche was mijn favoriete tocht, vooral vanwege de prachtige mist.

autovakantrie zuid polen
Autovakantie door Zuid-Polen

Roadtrip Centraal-Europa

Afgelopen lopen reisde ik vier weken met man en dochter door Polen en Slowakije (en een stukje Tsjechië). Het was fijn om samen op pad te zijn. We hebben meer dan 5000 kilometer gereisd, heel veel gewandeld, een aantal stadjes en musea bezocht, lekker gegeten en nog veel meer.

De komende tijd zal ik blogs over mooie plekken in Centraal-Europa delen. Kun je niet wachten? In deze blog kun je alvast meer lezen over wandelen in Adrspach.

gotische poort adrspach
De Gotische Poort van Adrspach

Meest gelezen blogs

Dit zijn de meest geleden nieuwe blogs van de afgelopen drie maanden 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry