home    reizen    going local    fotografie op reis    persoonlijk    over Jenny         
reizen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
17/11/2019

Mijn reis top 5

Wie kent het niet? De mooie herinneringen die je na een reis of een stedentrip mee naar huis neemt. Ik kreeg de vraag om de tag in te vullen voor mijn reis top 5. Moeilijk hoor… Maar bij deze mijn hoogtepunten!

Fijnste accommodatie – Hamsa Resort

Wat mijn meest fijne accommodatie is weet ik eigenlijk niet, maar één van de meest bijzondere accommodaties voor mij is het Hamsa Resort in het Balinese Lovina. Een resort wat ik vanwege de prijs niet snel zelf zou hebben uitgekozen, maar waar ik dankzij Smart Indonesië toch belandde.

Het resort bestaat uit een paar bungalows die alle uitkijken op de prachtige tuin, de zee en het zwembad. Er zijn maar liefst twee infinity pools, je kunt je er lekker laten masseren, er is zelfs een complete spa, lekker eten en in de ochtend zijn er yogalessen. Een ultieme relaxlocatie!

Hamsa resort, Lovina, Bali
Hamsa resort bij Lovina, Noord-Bali

Verrassende stad – Berlijn

Ik houd van Berlijn. Het rauwe, het gemütliche, de combinatie van oud en nieuw. Verrassende ontwerpen en architectonische ontwerpen waar je op fotografiegebied je ei kwijt blijft kunnen.
Daarnaast de vele terrasjes en het lekkere eten – soms eenvoudig, maar altijd smaakvol.

sony center in Berlijn
Sony Centre, Berlijn

De mooiste kustlijnen – Van Indonesië tot Schotland

Ik ben geen strandmens. Ik heb de rust niet om uren op het strand te liggen bakken, ik trek er liever op uit. Eilandhoppen is enkel aan mij besteed als ik kan duiken, en hoewel ik de keren dat ik in Thailand ben geweest niet meer op één hand kan tellen, heb ik nog steeds de eilanden in het zuiden niet bezocht.

Toch zijn de kleine eilandjes van Raja Ampat een vermelding waard: de blauwe zee, de witte stranden en dan meteen het groen van palmbomen of mangroves en de grijsgrauwe rotsen.

Eigenlijk houd ik best van ruige kusten. De zee die op de rotsen slaat, desnoods een klif, de wind in je haar. Lekker wandelen in de branding. De kust bij Schotland vind ik daarom geweldig.


De ondergaande zon in het noorden van Schotland

Onverwachtse pareltjes – Noorderlicht en klaprozen

Afgelopen kerst was ik in Noorwegen. De zon kwam (bijna) niet boven de horizon uit, en het was en bleef donker. Totdat ik ineens vanuit het hotel het noorderlicht zag! Snel kleren aan, camera en statief mee en naar buiten de koude in. Zo bijzonder!

In Oezbekistan heb ik klaprozen gezien. Uitgestrekte velden met rode puntjes tussen het groene gras. Oezbekistan is niet zo’n hele bekende bestemming, en ik heb me voor vertrek geen seconde gerealiseerd dat er in mei zoveel klaprozen in de bloei staan. Ik ben aangenaam verrast.


Het noorderlicht bij Bodo in Noorwegen


Uitgestrekte velden met klasrozen in Oezbekistan

Gaafste dieren - Orang-oetans

Mijn mooiste ontmoeting met dieren is zonder twijfel mijn bezoek aan de wilde orang-oetans in Ketambe op Sumatra.

Sommige mensen maken een trekking om meters te maken en lekker fysiek bezig te zijn, maar hoewel ik best van lichamelijke activiteit houd (op zijn tijd) had deze trekking voor mij een heel ander doel: ik wilde wilde oerang-oetans zien! Ik ben op pad gegaan met een goede gids, die binnen een paar uur een nest had gevonden van moeder met jong.

Ik heb gekeken, ik heb gefotografeerd, en toen ik een stijve nek kreeg van het omhoog kijken en ik op mijn rug onder de boom gaan liggen om te genieten van het tafereel boven mij. Wilde orang-oetans, slechts enkele tientallen meters van me verwijderd.

’s Nachts kwam ik nauwelijks in slaap en stuiterde ik in mijn bed. De opwinding dat we überhaupt apen gezien hadden, en dan zo lang en zo dichtbij.

orang-oetan op Sumtra
Orang oetan in het Gunung Leuser National Park op Sumatra

Welke herinnering is jou het meest bijgebleven?

Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2019 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry