home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


Ik ben Jenny – reiziger, fotograaf en juf. Ik bezocht meer dan 70 landen in vier continenten. Toch tel ik liever ervaringen dan landjes. Ik ben een langzame reiziger die de gebaande paden verlaat op zoek naar bijzondere plekken en verhalen. Mijn grote liefdes zijn drop en Indonesië. Mijn dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers voor reizen en fotografie. Hier vind je sinds 2003 inspirerende reisverhalen en praktische tips voor een zelfstandige rondreis, roadtrip of stedentrip (met en zonder kinderen). Mijn passie voor fotografie en liefde om te leren vertaalt zich in een bonte verzameling fotografietips – een waardevol naslagwerk voor iedere reisfotograaf. De wereld is te mooi om niet te ontdekken en vast te leggen!

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Eisenach (mei)
- Brabant (juni)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)Review: Nederland – ontdek onze mooiste natuur

Heb je het nieuwste boek van REiSREPORT al gezien? Een paar dagen geleden viel "Nederland – ontdek onze mooiste natuur" op mijn deurmat. Wat een leuk cadeautje! Het boek staat boordevol tips en inspiratie voor een bezoek aan een van de nationale parken in Nederland en hun directe omgeving.

Nederland is een van de dichtstbevolkte landen in Europa. Gelukkig is er tussen al die mensen nog ruimte voor de natuur. Hier kom ik graag om te wandelen en te fotograferen.

heidestein bos natuur in nederland
Natuur in Nederland: bossen bij Utrecht

Wandelen in Nederland

Nog nooit maakte ik zo veel wandelingen in Nederland als het afgelopen jaar. Dat kwam deels door het Corona virus: mijn actieradius werd een stuk kleiner en ik ging op zoek naar leuke activiteiten dicht bij huis, vooral tijdens de eerste lockdown. Er zijn maanden geweest dat ik de provincie niet uit kwam. (Gelukkig is Utrecht erg mooi en kun je tof wandelen op de Utrechtse Heuvelrug).

review nederland ontdek onze mooiste natuur
Review Nederland ontdek onze mooiste natuur

Nationale Parken in Nederland

Er zijn 21 nationale parken in Nederland. Dit zijn bijzondere natuurgebieden met oog voor bescherming en ontwikkeling van de kwaliteit van de natuur in Nederland. Je vindt alle bijzonderheden van de Nederlandse natuur terug in de parken: van duinen tot bossen en van getijdenwater tot beekdalen en vennen.

Mijn geliefde Utrechtse Heuvelrug is slechts een van de Nationale Parken van Nederland. Ik heb ze nog lang niet allemaal mogen bezoeken, al ben ik altijd op zoek naar inspiratie voor een dagtocht of een weekendje weg in de natuur.

Hier vind je een overzicht van de Nationale Parken in Nederland.

mooiste natuur nederland
Fijn leesvoer!

REVIEW: Nederland, ontdek onze mooiste natuur

Natuur in Nederland is niet sexy. Op zoek naar inspiratie voor een weekendje weg stuit ik veelal op een droge beschrijvingen van de natuur in Nederland zonder pakkend beeldmateriaal. Beelden zeggen zo veel meer dan woorden! Of ik stuit op een site die verouderd of incompleet is. Kan dat niet anders?

REiSREPORT laat zien dat het anders kan.

review nederland ontdek onze mooiste natuur
Mooie foto's in Nederland ontdek onze mooiste natuur

Het boek "Nederland, ontdek onze mooiste natuur" is een compleet naslagwerk voor liefhebbers van natuur in Nederland. Het boek geeft een uitgebreide omschrijving van alle 21 nationale parken inclusief een aantal geselecteerde wandel- en fietsroutes. Ik geniet van 223 pagina’s vol met tips, mooie foto’s en van de overzichtelijke lay-out.

REiSREPORT gaat verder waar de meeste boeken en sites stoppen. "Nederland, ontdek onze mooiste natuur" geeft tips voor accommodaties, dorpjes en bezienswaardigheden rondom de parken. Superhandig, tijdens een weekendje weg in Nederland combineer ik natuur graag met cultuur in eigen land.

mooie plekken texel
Mooie plekken Texel

Combineer bijvoorbeeld een bezoek aan Nationaal Park de Duinen van Texel met andere mooie plekken in Texel. In "Nederland, ontdek onze mooiste natuur" staan nog meer tips voor mijn favoriete Waddeneiland.

De REiSREPORT-app

"Nederland, ontdek onze mooiste natuur" is van zichzelf al compleet, maar REiSREPORT gaat nog een stapje verder. In de gratis REiSREPORT app kun je alle bezienswaardigheden uit het luxe boek terugkijken op je mobiele telefoon of tablet. Dit is handig voor onderweg, zeker vanwege de interactieve kaart.

natuur nederland heuvelrug
Wandelen Utrechtse Heuvelrug

Enthousiast geworden?

Wil je dit boek hebben? (Ik kan me haast niet voorstellen dat je dat niet wil!) Bestel het boek dan snel via REiSREPORT of bol.com.

Wil je het boek cadeau geven? Als je bestelt via REiSREPORT krijg je er gratis een persoonlijk kaartje bij.

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry