home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2022:

- Limburg (feb.)
- Midden-Amerika (apr. - aug.)


Achter de schermen #31

Ik heb examenstress. Maar het is ook feest! Dit en meer in het overzicht van april en mei 2021.

Feest!

Jaaaaaaa, ik ben zo TROTS op mezelf. In maart 2020 zag ik door Corona mijn bezoekersaantallen kelderen. Elke dag een beetje minder, met op het dieptepunt nog maar een kwart van het normale aantal bezoekers. Dat doet pijn.

tulpenvelden flevoland
Tulpenvelden in Flevoland

Veel reisbloggers hebben met dalende cijfers te maken (gehad). Sommigen raakten (bijna) al hun inkomsten kwijt. Dat probleem heb ik niet, ik werk drie dagen in loondienst. En toch baalde ik.

Toch bleef ik nieuwe blogs schrijven, meestal met veel enthousiasme. Het afgelopen jaar heb ik meer in Nederland gereisd én meer over Nederland geschreven dan 'normaal'. Langzaam kwamen er weer meer mensen naar IkReis, en ik heb zowaar een nieuw record gevestigd van ruim 45.000 unieke bezoekers in de maand april. Mijn beste april ooit ;)

Dankjewel dat je deze blog bezoekt. De meeste van jullie ken ik niet, toch heb ik je lief.

ikreis 18 jaar

Nog meer feest! IkReis is jarig

En nog meer feest: IkReis bestaat in juni 18 jaar! Dat moet gevierd worden.

Ik ben niet echt iemand die hoog van de toren blaast. Daar ben ik te nuchter voor. Ik laat mijn blogverjaardag meestal aan me voorbij gaan. Ik hoef als persoon niet zo nodig in de schijnwerpers te staan, ik besteed liever aandacht aan mooie bestemmingen. 

Het idee voor IkReis is geboren in 2003 op een moment dat het woord 'blog' nog niet bestond. Ik deelde mijn liefde voor reizen op verschillende fora. Leuk, maar ik miste diepgang. Ik wilde ECHTE verhalen delen en ik claimde het domein IkReis. De site is door de jaren heen veranderd, net als ik. Toen was ik net afgestudeerd, nu heb ik een man en een dochter van twee. Ik blijf dicht bij mezelf, daar ben ik goed in. 

ikreis 2006
IkReis in 2006

ikreis 2012
IkReis in 2012

ikreis 2015
IkReis in 2015

IkReis is een van de oudste Nederlandse reisblogs en ik heb nog zó veel meer te vertellen. In 2022 hoop ik weer een lange reis (van vier maanden) te maken, daarover later meer.

De komende tijd komen er een paar leuke winacties aan om mijn blogjubileum te vieren. Je leest er snel meer over op deze pagina en op mijn Facebook 

Ik vierde in 30 april ook mijn verjaardag én mijn derde trouwdag. Dit deden we met ons drietjes in een boederijtje in Noord-Holland.

Examenstress

Nakijken examens vwo6, tweede correctie, nakijkdruk. De examenperiode is de drukste tijd van het jaar, maar Slob doet er nog een stapje bovenop door de deadline een week te vervroegen. Hij heeft vast geen ervaringen met nakijken en kleine kinderen…

'Vroeger' vond ik het niet erg om zes dagen per week te werken en er maar vier betaalt te krijgen. Het valt me echter tegen om werk en zorg te combineren. Om nog maar te zwijgen over de heropening van de scholen, die ik om allerlei redenen niet zie zitten. 

jenny keukenhof
In de Keukenhof

Leuke dingen de afgelopen tijd

Vorig jaar moest ik mijn toffe rondreis naar Georgië annuleren. Ik had toen goede hoop dat ik dit jaar naar Georgië kon gaan – helaas pindakaas. Ik besloot maximaal te genieten van Nederland en die dingen te zien ‘waar ik normaal niet aan toe kom’ (omdat ik die periode in het buitenland ben). Laat de tulpen maar komen!

De Keukenhof

Ik ben een van die mensen die vrijwillig een staaf in mijn neus heeft laten duwen om ergens naar toe te gaan. Jawel. Ik ging naar de Keukenhof.

Mijn eerste (en laatste) keer Keukenhof was een jaar of tien geleden. Ik vond de Keukenhof mooi, maar druk. Een field lab event is dé uitgelezen kans om de Keukenhof in alle rust te bezoeken, daarom besloot ik dit jaar te gaan. Er mochten 5000 man per dag naar binnen. Pre-corona waren er soms meer dan 50.000 bezoekers per dag. Ik heb genoten. De zon scheen, ik was in goed gezelschap (dank Yvonne) en de bloemen stonden er mooi bij.

palendorp petten
Palendorp Petten

Weekendje Noord-Holland (1)

Half april ging ik naar Sint Maartensbrug in de Kop van Noord-Holland. Ik wilde lekker wandelen door de bollenvelden, maar voor de tulpen was het nét iets te vroeg. Dat had ik echt niet aan zien komen toen ik maanden daarvoor met veel zorg mijn accommodatie uitzocht.

Tulpen of niet, ik heb genoten van mijn weekend op de boerderij. Ik maakte een mooie wandeling door de bollenvelden en de Pettemerduinen en ik speelde toerist in eigen land. Zo bezocht ik de oer-Hollandse dorpen Midden-Beemster en de Zaanse Schans.

wandelen zuid-limburg
Wandelen bij Eijsden

Limburg

Pre-corona ging ik altijd met de trein naar mijn ouders, ruim twintig jaar lang. De trein is duurzaam en relaxt. Tegenwoordig mijd ik de trein en ga ik met de auto. In het begin vond ik dat best een beetje spannend, mijn peuter is niet het toonbeeld van geduld. Als iets NU moet, gaat dat gepaard met veel geluid, niet echt fijn tijdens het rijden. Gelukkig zijn we op elkaar ingespeeld, we kletsen en zingen er vrolijk op los.

Het voordeel van reizen de auto is dat ik mobieler ben – ik heb daarom besloten Limburg opnieuw te ontdekken. In de meivakantie maakte ik een mooie bloesemwandeling rondom Eijsden en genoot ik van de Limburgse Elfstedentocht van Kasteel Limbricht. Limburg is mooi, zeker in het voorjaar wanner het heuvelland wordt bedekt door een zachtroze deken van appelbloemen.

Mijn blog over street art in Heerlen is weer up-to-date!

street art heerlen ethos
Street art in Heerlen

Rondje Noord-Nederland: tulpen in Flevoland, Groningen en Drenthe

Sinds de geboorte van de kleine reiziger ben ik niet meer alleen op reis geweest. Tot eind april! Ik gaf mezelf twee nachtjes weg cadeau in een klein huisje in Doezum in Groningen. Het was lekker om even helemaal alleen te zijn en met niemand rekening te hoeven houden.

Eerst bezocht ik de tulpen in Flevoland. Ik maakte een week eerder al een leuke wandeling door Swifterbant, maar de hoeveelheid tulpen viel me wat tegen. Tijdens de tulpenroute met de auto heb ik de schade meer dan ingehaald.

Ook in Groningen maakte ik een tulpenwandeling wandelde ik door 't Roegwold.

Op weg naar huis maakte ik een mooie wandeling in Drenthe.

haarzuilen wandelen
Wandelen in Utrecht bij Haarzuilens

Weekendje Noord-Holland (2)

In de meivakantie ging ik nóg een weekendje naar Noord-Holland. Eigenlijk was het manlief die de doorslag gaf: ik wilde eigenlijk naar Zeeland. Achteraf gezien is was Noord-Holland de betere keus, vooral omdat de tulpen nu wél in bloei stonden. We wandelden tussen de wilde hyacinten van het Wildrijk, we liepen door de duinen en we bezochten typisch Hollandse plaatsjes als Medemblik en Marken.

Er komt nog een uitgebreide blog over Noord-Holland.

Wandelen rondom Utrecht

Door al het gewandel tussen de tulpen en bloesem heb ik niet zo heel veel in Utrecht gewandeld. Ik heb een aantal mooie tochten in Haarzuilens gemaakt, in deze blog over wandelroutes Haarzuilens vind je een overzicht.

praag tsjechie
Terug naar Praag?

Reizen de komende tijd

Misschien wil ik na de examens weer een weekendje weg. Dat heb ik verdiend na het harde werken. Geen idee of het er van komt.

Ik hoop deze zomer naar Duitsland, Polen, Tsjechië en Slowakije te kunnen. Een paar accommodaties staan al vast en alles is te annuleren. Ik geniet van mijn tripjes in Nederland, maar ik wil HEEL graag naar het buitenland.

Wie zich verwondert, wordt niet teleurgesteld. (Abdulkader Benali)

De kans op verwondering is groter op een oosterse bazaar dan bij de markt om de hoek.

wandelen utrecht
Wandelen in Heidestein Utrecht

Beste gelezen nieuwe blogs


 

Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2022 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry