home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2023:

- Moezel (jan)
- Marokko (feb)
- Interrail (april/mei)
- Indonesië (juli/aug.)
- Singapore (aug.)
- Maleisië (aug.)Wandelen tussen de tulpen in Groningen

Het is een stralende dag wanneer ik de veters van mijn wandelschoenen strik. Ik ga een tulpenroute in Groningen wandelen! Ik kies voor een wandeling van tien kilometer door de bollenvelden in Noord-Groningen bij Uithuizermeeden.

wandelen tulpen groningen
Wandelen tussen de tulpen in Groningen

Waar vind je de tulpenvelden in Groningen?

Tulpen in Groningen? Ja hoor! De tijd je alleen tulpenvelden in de Bollenstreek kon genieten is voorgoed voorbij. Op steeds meer plaatsen kun je genieten van kleurrijke tulpenvelden in Nederland, zo ook in de provincie Groningen.

Groningen heeft een traditie van akkerbouw. Tussen de uitgestrekt aardappelvelden kun je kijken naar velden met tulpen. De afgelopen jaren zijn er steeds meer bloemenvelden bijgekomen. Zo mooi!

kerk uithuizermeeden
De kerk van Uithuizermeeden

De precieze locatie van de tulpen in Groningen wisselt van jaar tot jaar. Je vindt de tulpenvelden in Groningen onder andere in de omgeving van Uithuizermeeden, Spijk, Kloosterburen, de Carel Coenraadpolder en in Hogeland pal tegen de waddendijk.

Dit zijn de mooiste tulpenwandelingen en wandelingen in de bollenvelden in Nederland.

wandeltocht tulpenvelden uithuizermeeden
Wandelen door tulpenvelden in Uithuizermeeden (met de Eemshaven op de achtergrond)

Wanneer staan de bollenvelden in bloei?

De tulpenvelden in Groningen krijgen langzaam kleur in het begin van april. Van half april tot begin mei kun je de mooiste tulpenvelden in Groningen bezoeken.

In het voorjaar en de vroege zomer kun je ook kanariegele koolzaad velden bezoeken in Groningen.

wandelen in groningen tulpenroute
Wandelen in Groningen: op naar de tulpen!

Wandeltocht tulpen Groningen

Elk jaar organiseert de Rotary Uithuizen Het Hogeland het evenement Naar de Bollen. In 2021 kon je – geheel Coronaproof – een maand lang op eigen gelegenheid de tulpenvelden bezoeken. Er was een drietal wandelingen door de tulpenvelden uitgezet, van 10, 20 en 30 kilometer. Ik heb gekozen voor de wandeling van 10 kilometer.

tulpen in groningen
Tulpen in Groningen

Wandelen tulpen Groningen

Mijn wandeling in Groningen startte bij het haventje van Oldenzijl, een pittoresk dorp in het noorden van Groningen. Vergezeld door een straffe wind volg ik het jaagpad langs de Uithuizermeerdstermaar. In de verte zie ik de eerste tulpen in bloei en liggen.

wandelen tulpenvelden groningen
Wandelen langs de tulpenvelden in bloei

Via het prachtige romaanse kerkje van Oldenzijl vervolg ik mijn wandeling in zuidelijk richting. Net voordat ik de brug over de drukke Eemshavenweg oversteek word ik getrakteerd op misschien wel de mooiste tulpen in Groningen. Op het veld staan paarse, witte, roze en rood-gele tulpen zij aan zij, een fraai contrast met de strakblauwe lucht. Ik kijk uit over het vlakke Groningse landschap met de Mariakerk van Uithuizermeeden en de koeltorens van de Eemshaven als baken.

wandelen zijldijk groningen
Het pittoreske Zijldijk in Groningen

Via de Honderdsterweg en de Oude Maar vervolg ik de Tulpenroute Groningen. Dit deel van de route is leeg en monotoon, kilometerslang zie ik niet veel meer dan aardappelvelden en gras.

Bij het dorp Zijldijk tref ik een aantal tulpenvelden in bloei aan. Tulpen kleuren het Groningse land roze, geel, rood en paars. Naast de 'gewone' velden met tulpenbedden ligt en een tulpenbed waar je bijzondere soorten tulpen kan bewonderen, waaronder de gefranjerde tulp en verschillende leliebloemige tulpen. 

wandelen tulpen in bloei
Wandendelen langs tulpen in bloei

Via het akkerland en de Uithuizermeerdstermaar kom ik weer aan bij de auto. Het was een mooie tocht!

Een stukje verwachtingsmanagement: tijdens de wandeling van 10 kilometer heb ik vier tulpenvelden in Groningen gezien. Wil je veel tulpenvelden bekijken? Dan kun je beter een autoroute uitstippelen.

Als het tulpenseizoen over is, kun je nog steeds mooi wandelen in Groningen. Op Stripe Away kun je meer lezen over het Lettelberterpetten plankenpad

kerk ldenzijl paapstil
Het kerkje van Oldenzijl

Tips tulpen in Groningen

tulpenroute groningen

wandelen tussen tulpen
Wandelen tussen de tulpen is niet toegestaan

Meer lezen?


 

Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2023 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry