home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2021:

- Limburg (feb.)
- Noord-Holland (apr.)
- Polen (juli)
- Slowakije (aug.)
- Tsjechië (aug.)


2020 in 50 foto's (3x50)

Wanneer de paddenstoelen niet meer uit de grond poppen en de herfst langzaam ten einde komt, poppen ineens de jaaroverzichten als paddenstoelen uit de grond. Ik ben beslist niet de uitzondering die de regel bevestigt, sterker nog, ik plaats gewoon TWEE jaaroverzichten. Gewoon, omdat het kan.

In dit jaaroverzicht lees je meer over het 3x50-project.

fotoproject 3x50

Mijn jaar in 50 foto’s

Ik doe al verschillende jaren mee aan het 3x50-fotoproject. Dit is een project van 50 ambitieuze (hobby)fotografen die 50 weken lang een foto maken met hun 50 millimeter lens.

Een fotografieproject is leuk en leerzaam. Het is grappig om te zien hoe iedere fotograaf met de zelfde middelen hele andere foto's maakt! Maar ook binnen mijn eigen jaargangen zie ik veel verschillen. 

Vijftig weken achter elkaar een foto maken met een bepaalde lens is een uitdaging, al helemaal wanneer je er een extra thema aan hangt. Echt, applaus voor alle deelnemers! 

fotoproject 3x50

Hieronder zie je mijn series uit eerdere jaren.

Getallen in en om het huis

2020 staat voor mij in het teken van getallen. Ik zag het helemaal voor me: cijfers op het zandstrand in Lombok , nummers van de gate en de stoelnummers van een internationale trein. Want getallen heb je overal!

En toen kwam Corona. De ene na de andere vakantie werd geannuleerd en in maart 2020 gingen zelfs de scholen  een tijdje dicht. Niemand had op dat moment een idee hoe lang de pandemie zou gaan duren... (En nog steeds niet).

fotoproject 3x50

3x50 over de grens

Het is eind 2020 en mijn 3x50-serie is niet zo veelzijdig en spetterend als ik een jaar geleden voor ogen had. Het is lastig om creatief te zijn met getallen wanneer je weken aan huis gekluisterd bent. Aan de andere kant: DEZE SERIE STAAT VOOR 2020, een jaar waarin iedereen er het beste van probeert te maken.

Voor een serie dicht bij huis zijn er stiekem nog best veel internationale plaatjes. Onderstaande serie bevat foto’s uit Nederland (duh), België, Duitsland, Tsjechië en Servië.


En nu?

En volgend jaar? Ik heb een leuk idee voor een nieuwe 3x50 serie in mijn hoofd, maar dat zal niet in 2021 worden. Maar ooit, ooit zal ik mijn grens met de 50mm lens weer verleggen.

In 2021 wil ik focussen op andere dingen. Niet 'verplicht' een foto maken op zondagavond, maar af en toe een échte date met mijn camera. Ik ga verhuizen en daar verheug ik me op. Daarnaast wil ik heel gericht tijd inruimen voor zelfontwikkeling en zelfontplooiing. 


MIJN FOTO'S VAN 2020
 

Content Copyright © 2003 - 2021 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2021 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry