home    reizen    slow travel    fotografie op reis    reisinspiratie    over IkReis         
reizen   slow travel   fotografie   reisinformatie
europa   azië   afrika   amerika


IkReis is de persoonlijke site van Jenny – reiziger, fotograaf en juf.

Jenny bezocht meer dan 70 landen, toch telt ze liever ervaringen dan landjes. Haar grote liefdes zijn drop en Indonesië. Haar dochter AKA de kleine reiziger (2018) is verslaafd aan sambal.

IkReis is een blog voor liefhebbers van reizen en fotografie. Je vindt hier inspirerende reisverhalen en praktische (foto)tips. 

Lees meer.

Plannen 2021:

- Limburg (feb.)
- Noord-Holland (apr.)
- Polen (juli)
- Slowakije (aug.)
- Tsjechië (aug.)


Achter de schermen #28

Brrrrr, het zal je niet ontgaan zijn. De herfst is in volle gang. De Coronamaatregelen zijn aangescherpt, dat maakt het leven niet leuker. Ben je benieuwd hoe de afgelopen maanden er voor mij uitzagen? Lees dan snel verder en kijk wat september en oktober 2020 mij brachten.

Hoe gaat het met Jenny?

Het gaat over het algemeen goed met me! Meditatie en cursussen voor persoonlijke ontwikkeling beginnen hun vruchten af te werpen. Langzaam leer ik prioriteiten stellen én dingen loslaten. Een mens kan niet alles en dat moet je niet willen.

fotografie donker
Workshop Lightpainting

Ik ben een vechter. Daar draai ik soms in door. Het leven is niet altijd rechtvaardig. Bij de uitdrukking 'hard werken wordt beloond' krijg ik een wrange smaak in mijn mond: ik ken genoeg situaties waar deze vlieger niet opgaat. Je moet zaaien om te oogsten, maar het is niet per definitie zo dat alle zaadjes opkomen en iets opleveren. Over het algemeen werk ik hard - maar niet altijd met resultaat. Dat ligt niet aan mijn inzet en daar moet ik niet boos om worden. Het is wat het is. Soms moet je een doel loslaten of bijstellen.

Ik mis de verre reizen. Ik mis de lezers die mij vanwege de verre reizen zijn gaan volgen. Het nieuwe normaal voelt niet normaal.

O ja, ik volgde een toffe workshop Lightpainting. Hoe vind je de foto hierboven?

verhuizen
Verhuizen

Verhuizen!

Tijdens een van mijn zelfontplooiingscursussen stel ik mezelf de vraag: waar zie ik mezelf over vijf jaar? Ik wil een evenwichtiger persoon zijn, beter om kunnen gaan met professionele teleurstellingen, niet proberen gelijk te krijgen van Aluhoedjes én ik wil een groter huis. 

Ik houd zielsveel van mijn kleine gele huisje aan het water in Utrecht, maar eigenlijk is het huis aan de kleine kant voor twee chaotische volwassenen en een energieke peuter. Om kort te zijn: ik ga mijn huisje verkopen en verhuizen!

De afgelopen weken stonden in het teken van plintjes bijwerken, een muurtje sauzen en vooral opruimen. De kringloop en vriendinnen zijn een lading speelgoed en kinderkleding rijker. Sommige spullen staan in de opslag - hopelijk heb ik deze de komende maanden niet nodig. Ik ben nog BIJNA niks kwijt, wat bijzonder is omdat veel spullen een andere plek hebben.

Morgen komt mijn huisje op Funda, duimen jullie voor me?

wandelen utrecht
Wandelen in de Kaapse Bossen

Leuke dingen de afgelopen tijd

Het opruimen en dozen inpakken was niet altijd even leuk. Is alles op tijd klaar voor de fotograaf? Terwijl ik probeerde om spullen uit te zoeken en in dozen te doen, raasde de kleine reiziger door het huis om alles weer uit te pakken. Ik weet nu écht niet waar haar schoenen gebleven zijn!

Gelukkig was er ook tijd voor leuke dingen. Laat ik beginnen met een korte krabbel van juf Jenny: ik vind het heerlijk dat ik dit schooljaar heb mogen starten met leerlingen in het klaslokaal! Helaas kwam er al snel een golf van snotneuzen (en erger) en zitten/zaten er veel leerlingen thuis.

mosselen bruinisse
Mosselen in Bruinisse

Mosseldorp Bruinisse en Zeeland

Samen met een aantal andere bloggers werd ik uitgenodigd door de Mosselgilde van Bruinisse. Bruinisse is hét mosseldorp van Zeeland.

Na een kijkje in het Vissersmuseum van Bruinisse mocht ik meevaren op een heuse mosselkotter en kreeg ik lekkere hapjes. Bruinisse en omgeving zijn prachtig!

Een paar weken later ging ik weer naar Zeeland. Ik houd van Zeeland. In een vorig leven was ik een zeemeermin en lag ik bijna wekelijks in het Zeeuwse water. Tijdens een van deze duiken in de Oosterschelde leerde ik mijn Neptunus kennen. Om een lang verhaal kort te maken: de kleine reiziger werd geboren en we duiken bijna niet meer... Maar we houden nog steeds van Zeeland.

maasduinen jaccuzi
Relaxen in Limburg

Maasduinen

Mijn schoonouders boekten – geheel coronaproof – een ruim vakantiehuis mét zwembad en jacuzzi. Wat een luxe! Veel heb ik niet gedaan, op een toffe wandeling in de Maasduinen na.

Lees meer over wandelen en overnachten in Maasduinen NP.

reindersmeer recreatieplas
Maasduinen

Hanzestad Hattem

Door de strengere maatregelen kon een persreisje naar Amsterdam niet doorgaan. In plaats daarvan trok ik met blogvriendin Yvonne en haar jongste dochter naar het Gelderse Hattem. Hattem is een kindvriendelijk stadje met een geweldig leuk bakkerijmuseum. De kleine reiziger is een echte lekkerbek en vond het erg leuk om haar eigen speculaaspop te bakken.

Hier lees je meer over Hattem met kinderen

bakkerijmuseum hattem
Bakkerijmuseum in Hattem

Utrecht

Af en toe gonst het op sociale media. Heeft Corona je iets positiefs gebracht? Ik weet nooit zo goed wat ik daar op moet zeggen. Mijn baan in het onderwijs wordt er niet leuker op en de reisbranche ligt op zijn gat. 

Ik ben gezegend dat ik in Utrecht woon. Utrecht is een geweldig leuke stad waar veel te ontdekken valt. Ik ging een aantal keer naar het Nijntje museum en het Spoorwegmuseum, ik ging wandelen op de Utrechtse Heuvelrug en ik bezocht Kasteel de Haar, het grootste Kasteel van Nederland.

Ik ben hard bezig met een zeer uitgebreide blog met veel tips voor Utrecht met kinderen.

kaapse bossen
Wandelen in de Kaapse bossen

Reizen de komende tijd

Durf je nog te plannen? Kies je misschien voor een van deze leuke roadtrips in Europa? Wat je ook doet, boek flexibel!

In januari boekte ik al tickets voor de kerstvakantie. Ik zou naar Marokko gaan. Ik ga er niet vanuit dat dat door kan gaan… Plan B is de Eifel. Zelfs dit plan ligt moeilijk, de provincie Utrecht is een van de regio’s die niet zomaar naar Duitsland mogen. Plan C zal Nederland zijn.

Ik durf nog altijd geen vliegreizen te boeken.

hattem
Hallo Nederland

Best gelezen blogs

Deze nieuwe blogs waren de afgelopen twee maanden het meest populair 

Content Copyright © 2003 - 2021 Jenny Smit.      Privacy en Disclaimer      Samenwerkingen     Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2021 Jenny Smit.
Privacy en Disclaimer
Samenwerkingen
Website by Web Chemistry