home    bestemmingen    going local    fotografie    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
bestemmingen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
27/04/2017

Kroatië

Kroatië, wat ben je mooi. Land met je azuurblauwe zee, je bijzondere wrakken om op te duiken, je prachtige kustlijn en bijzondere nationale parken.

En dan besef ik me ineens: na jaren reizen heb ik nog nooit zomaar spontaan een ticket naar Kroatië geboekt. Ik word naar Kroatië toe gezogen en ik laat het gebeuren. Ik laat me omarmen door de warmte van het land. Ik geniet van (middeleeuwse) stadjes en heerlijk eten. Keer op keer.

seafood in kroatie
Seafood in Kroatië: ik houd van de lokale gerechten en calamaris in het bijzonder

Kroatië met kinderen

Toen ik half zo oud was als nu maakte ging ik met mijn vader en broertje naar Kroatië. Onze laatste familievakantie ging naar Kroatië. Lang met de auto tot aan de Kroatische de kust, die halverwege de jaren 90 nog niet overspoeld werd door toeristen. We speelden met lokale kinderen en zwommen in de zee. Mooie herinneringen.

Dubrovnik

Dubrovnik vormde in 2009 het decor van een grote meeting voor celbiologen en biochemische. Ik presenteerde mijn werk en ontdekte de nieuwste ontwikkelingen in mijn vakgebied én ik ontdekte de omgeving van Dubrovnik. Een stedentrip die deels werd gefaciliteerd door mijn baas.

Rondreis binnenland

Op uitnodiging van het Kroatische Verkeersbureau vertrek ik mei 2015 opnieuw naar Kroatië. Ik maak een roadtrip met vanuit Zagreb naar Plitvice en Ogulin.

Hoewel het openbaar vervoer in Kroatië niet slecht geregeld is, kan ik iedereen aanraden om met de auto door Kroatië te trekken. Met een stop onderweg kun je met je eigen auto vanuit Nederland naar Kroatië rijden, maar je kan ook low-cost naar Kroatië vliegen en daar een auto huren. De wegen in Kroatië zijn goed, met name de snelwegen rondom Zagreb. Voor deze wegen moet je een paar euro tol betalen, maar dat is de winst in reistijd meer dan waard. Betalen gaat heel makkelijk met een creditcard of zelfs contant. Je moet overigens wel de borden boven de weg even in de gaten houden, want niet bij elk poortje kun je contact betalen.

De provinciale wegen zijn ook van goede kwaliteit, al vind ik het soms lastig om de maximale snelheid van 80 km/u te halen. Voor mijn gevoel heb ik in de bergen soms te weinig zicht om echt vaart te maken, zeker omdat ik tegenliggers pas op het allerlaatste moment kan zien. Noem mij een omaatje of een watje, maar better safe than sorry ;)

Links

will go to Kroatie
rondreis Kroatie
camping Bijela Uvala

 

Deel deze pagina:

Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.       Disclaimer      Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.
Disclaimer
Website by Web Chemistry