home    bestemmingen    going local    fotografie    travel movies    persoonlijk    over Jenny    contact         
bestemmingen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
26/02/2017

Route Albanië

Het busje rijdt door de bergen. Na elke bocht wacht een nieuwe verrassing op me. De landschappen in Albanië zijn ruig en betoverd. De lieflijke knuffelbeestjes, verweerd door regen en wind, vormen een schril contract met de ruige natuur. Knuffelbeestjes als mascottes voor nieuw gebouwde huizen. Albanië is een land van contrasten. Een geweldige bestemming voor een roadtrip!

Dagtrip naar Albanië

Een dagtrip vanuit Nederland naar Albanië is wat ver. Vanuit Ohrid in Macedonië worden dagelijks trips aangeboden naar Albanië. 

noord albanie
Het noorden van Albanië

Ik bezoek het onbekende noorden van Albanië in 2014. Een excursie door stad en platteland met oog voor de bevolking. Ik geniet van de mensen om me heen en de overweldigende natuur.

Rondreis: route Albanië in twee weken

Mijn eerste trip door Albanië smaakt naar meer. In de meivakantie van 2016 boek ik een vliegticket naar Tirana.

Tirana is een rare stad. Communistische invloeden, zo hier en daar vervallen. De stad oogt grauw in de stromende reden.

natuur in albanie
Het stuwmeer bij Saranda

Op dag 3 neem ik een minibus naar het zuiden, naar Saranda. Saranda zelf heeft een boulevard en pier met leuke terrasjes. Hier komen in de zomer veel toeristen uit de Balkan en dagjesmensen uit Corfu. Nu zijn er vooral backpackers met de opgravingen van Butrint en Blue Eye

Na een kleine week Albanië ga ik naar Berat het stadje met de duizend ramen. Wat een leuk stadje in de bergen! Ik geniet van de witte huisjes en het fort. Maar het meeste geniet ik nog van de omgeving van de stad, vooral van de Osumi-kloof. Dit is echt een van de mooiste plekken van Albanië. De natuur en de landschappen zijn geweldig in dit deel van het land!

besneeuwde bergtoppen albanie
Besneeuwde bergtoppen in Albanië

Vanuit Berat vertrek ik naar Skodra aan het gelijknamige meer. Ik heb mijn enkel flink verstuikt, lopen lukt nauwelijks. Met een fiets lukt het om het fort van de stad en het Skodra-meer te bezoeken. De regen is terug en stopt niet meer.

Met de Koman Lake ferry vaar ik naar Valbone. Een boottocht door een smalle kloof met grillige bergen en intens groene bossen. Ik verheug me op Valbone en het wandelen door de omgeving. Ik kan geen lange tochten maken met mijn voet, maar een korte tocht moet toch lukken?

Ik wie wolken. Ik zie regen. De weersverwachting geeft aan dat de regen niet stopt. In ieder geval de eerste dagen niet. Ik ben niet van suiker, maar dit is te ver. Na twee korte wandelingen verlaat ik Valbone. Zo jammer!

Via Kosovo reis ik terug naar Tirana.

vis farm saranda
Viskwekerij in het zuiden van Albanië

Meer lezen?

 

Deel deze pagina:

Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.    Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.
Website by Web Chemistry