home    bestemmingen    going local    fotografie    travel movies    persoonlijk    over Jenny    contact         
bestemmingen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
26/02/2017

Nederland

Nederland, het land waar ik in 1978 te wereld kwam. Na 18 jaar Limburg verhuisde ik naar Utrecht, waar ik sinds 2012 woon in een geel huisje aan het water.

modddergat wadden
De Waddenzee bij Moddergat

Stedentrips in Nederland

Een weekendje weg. Of gewoon een dagje op pad. Het feit dat Nederland niet al te groot is, wil natuurlijk niet zeggen dat er geen leuke plekjes zijn.

Ik vind het heerlijk om er in het weekend op uit te trekken naar  Nederlandse steden als AmsterdamHaarlem, Middelburg of Rotterdam. Om daar een museum te pakken, te fotograferen of met vrienden neer te ploffen op een terrasje. Om te dwalen door kleine afgelegen straatjes, op zoek naar mooie doorkijkjes, groene hofjes en meer.

Ook Utrecht is natuurlijk een heerlijk stadje waar een hoop over te vertellen valt. In mijn eerste blog deel ik drie fijne dingen die je kan doen in Utrecht.

Natuur in Nederland

Rust. Natuur. Nederland heeft tientallen nationale parken en kilometers (gemarkeerde) wandel- en fietspaden.  Uitwaaien in het weekend of op een doordeweekse avond. Buiten zijn geeft me energie. Fietsen naar het werk door de bossen bij Soest, een wandeling door het park naast het huis, een duikje in het mooie Zeeland.

Trek er eens op uit om paddestoelen te zoeken in het bos om de hoek, of ontdek een nationaal park als de OosterscheldeInternationaal Natuurpark Emsland, de Veluwede Alde Faenen of Lauwersmeer. In Zeeland kun je bovendien prachtig duiken!

Stad of natuur?

Stad of natuur? Ik kan niet kiezen. Ik woon in de stad en wil daar ook blijven wonen, maar in mijn vrije tijd vertoef ik graag in beide. Ben ik veelzijdig of juist besluiteloos? Ik hou het maar op dat eerste!

 

Deel deze pagina:

Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.    Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.
Website by Web Chemistry