home    bestemmingen    going local    fotografie    travel movies    persoonlijk    over Jenny    contact         
bestemmingen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
26/02/2017

IJsland 2011

 

In februari 2011 ben ik met Sawadee naar IJsland geweest.

Meestal kies ik er tijdens mijn reizen voor om individueel te reizen. Ik wil de vrijheid hebben om te gaan en staan waar ik wil, en om lokale mensen te ontmoeten, bijvoorbeeld door te reizen met het openbaar vervoer. Na veel wikken en wegen heb ik besloten dat deze vorm van reizen in het winterse IJsland niet werkt. Er worden wel excursies aangeboden vanuit Reyjavik, maar ik wil ook graag naar het oosten van het land. Omdat ik het niet zie zitten om een auto te huren en in mijn eentje door een winters landschap te crossen, wordt het de reis van Sawadee.

gletsjer ijsland
Wandelen over een gletsjer in IJsland

De reis is fantastisch! De groep is leuk, en de gids weet HEEL VEEL over de geschiedenis van IJsland, de natuur, de literatuur, geologie, enzovoorts. Het weer zit helaas wat tegen, en ik heb geen noorderlicht gezien. Wel heb ik verschillende gletsjers gezien, prachtige watervallen en uitgestrekte landschappen.

Route IJsland in 8 dagen

De reis begint in de Gouden Driehoek, voert dan naar het oosten, en via de Blue Lagoon belanden we uiteindelijk in de hoofdstad Reykjavik.

Links

ijsland.start.be
landenkompas
Sawadee winterreis
will go to ijsland

 

Deel deze pagina:

Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.    Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.
Website by Web Chemistry