home    bestemmingen    going local    fotografie    travel movies    persoonlijk    over Jenny         
bestemmingen   going local   fotografie   persoonlijk
europa   azië   afrika   amerika
Laatste Update:
27/04/2017

Duitsland

 

Duitsland ligt om de hoek. Wij Nederlanders vliegen soms de halve wereld over, terwijl er op een paar uurtjes reizen met de auto of met de trein ook een hoop moois ligt.

Als klein meisje kwam ik regelmatig in Duitsland. Ik woonde in Heerlen, de Duitse grens ligt op een steenworp afstand! Mijn liefde voor Duitsland werd toen gevoed door de leuke kinderprogramma's op de Duitse televisie. Toen ik opgroeide was er nog geen internet en was het aantal Nederlandse zenders zeer beperkt ;)

brandenburg duitsland
Berlijn is mijn favoriete Duitse stad

Duitse steden...

Duitsland is gewoon en toch bijzonder. Daardoor heb ik niet altijd foto's gemaakt en blogs geschreven. Zo zonde!

Berlijn

Berlijn is een van mijn favoriete hoofdsteden. Ik ben echt een beetje verliefd op Berlijn. Ik ben nog steeds niet uitgekeken in Berlijn en elk bezoek ontdek ik wel wat nieuws. Het ene moment loop je tussen de moderne architectuur, even later langs oude panden en ontdek je street art in Berlijn.

Ben je net als ik een enthousiaste fotograaf met fascinatie voor oude en verlaten plekken? Bezoek dan beslist het voormalige vliegveld Tempelhof of het sanatorium van Beelitz.

anne frank berlijn
Een mural van Anne Frank in Berlijn

Dresden

Mijn werk bracht me naar Dresden, een romantische stad aan de Elbe. Dresden is heftig gebombardeerd tijdens de tweede wereldoorlog, maar een groot deel van het oude centrum is bewaard gebleven (en weer opgeknapt). Dresden is een heerlijke stad om een paar dagen te verblijven.

Heidelberg

Mijn laatste stedentrip naar Duitsland was naar Heidelberg. Heidelberg heeft een compact oud centrum en op een steenworp afstand van het centrum ben je al midden in de natuur. Heidelberg is in trek bij cruiseschepen, maar ook outdoor liefhebbers zullen Heidelberg en omgeving zeker waarderen.

Tip: een bezoek aan Heidelberg is extra speciaal tijdens Heidelberg Illuminated!

... en natuur in Duitsland!

Internationaal Natuurpark Emsland

Ken je het Internationaal Natuurpark Emsland, net bij Emmen over de grens? Deze regio is een paradijs voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt! Emsland is een heerlijke bestemming voor een weekendje weg.

natuur in duitsland
Natuur in Duitsland

Meet the local

Voor mijn rubriek 'Going local' vertellen Fem en Marjolein over Hamburg en Berlijn. Lees zeker hun insider tips wanneer je deze steden wilt bezoeken.

Links

germany travel
rondreis Duitsland

 

Deel deze pagina:

Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.       Disclaimer      Website by Web Chemistry
Content Copyright © 2003 - 2017 Jenny Smit.
Disclaimer
Website by Web Chemistry